2013. november 23., szombat

Winter decoration ideas

Nyakunkon a december, jön a tél! Ezzel együtt közelednek az ünnepek. Advent, Karácsony, Szilveszter. Ezért azt gondoltam ideje egy kicsit rákészülni. Persze belülről kell elsősorban ráhangolódnunk, aztán ha az megvan egy kicsit kívülről is szépüljünk...vagyis a közérzetünk. Vagy ezt hogy kell mondani? :D A körülöttünk lévő dolgok?! Így legalább Veletek együtt tudok készülni.

1.  Ajtódíszek vagy kopogtatók 
Sok fajta variáció létezik: fenyőfa alapon, sima ágakból készült, karácsonyfadíszekből vagy fonalgombolyagból álló. A fenyőfa lehet alap, de lehet hogy ágakból készítünk egy 'koszorút' majd ezt vonjuk be fenyővel. Díszíthetünk a természet adta lehetőségekkel, növényekkel, csipkebogyóval, fahájjal, szárított narancs,- és citromkarikákkal, aztán van olyan lehetőség is, hogy a karácsonyfagömbök lehetnek alapok, de lehetnek díszítőelemek is. Dekorálhatunk még masnikkal, különböző anyagokkal, mintákkal. Illetve ha van lehetőség, bár nálunk nem nagyon megszokott meg hát nem biztos, hogy van a közelben konnektor illetve ha nem akarjuk, hogy ajtónyitáskor essünk-keljünk és húzzuk magunkkal a zsinórt akkor fel lehet dobni égővel. Bár az utóbbit most eléggé lelőttem. Bocsi! :D Ha megtudjátok oldani vagy van vezetéknélküli(?) akkor csodaszépen felturbózhatjátok, eléggé egyedi és látványos.Sok féleképpen tudjátok elkészíteni, a képzelet szab csak határt! :) 


Itt ez a kép, hogy készíthetünk alapot. Természetesen a dekorációk elkészítéséhez szükség van ollóra, drótra, ragasztópisztolyra és a fentebb írt, kiválasztott, nekünk tetszőleges dolgokra.

2. Asztali díszek, gyertyatartók
Ezeknek az alapja, amire szükség lesz, az egy szép, átlátszó pohár vagy váza.
Nagyon egyszerű, de látványos dekorációk. Amint a képeken is láthatjátok simán meglehet "tölteni" növényekkel; makkokkal, tobozokkal, karácsonyfadíszekkel, akár vegyesen. Díszíteni tudjátok még ugyanúgy csipkebogyóval, fahájjal, ilyen tipikus karácsonyi dolgokkal. :) Aztán készíthettek bele saját kezűleg gyártott dolgokat. Akár hungarocellből készült hóember/szarvas/télapó fejecskéket. Ha pedig gyertyatartót szeretnétek varázsolni belőle akkor, nyilvánvalóan egy gyertyát kell belehelyeznünk. Na meg persze úgy kialakítani, hogy ha meggyújtsátok akkor ne lángoljon a berendezés.


3. Ablakdíszek, füzérek
Nekem ezek a személyes kedvenceim. Pontosan olyanom van, mint a felső sor, jobb oldalija. Nagyon jól feldobják a szobát, világítanak és ezáltal olyan jó kis hangulatot varázsolnak. Ablakdíszeket/füzéreket gyárthatunk papírból/kartonból. Hópihéket készíthetünk: origami vagy a régi hajtogatós, kivágós módszerrel. (lsd. 2. kép) Ezeket külön-külön felragaszthatjuk az ablakra cellux segítségével vagy készithetünk belőlük füzért. Olyan megoldást is választhatunk, hogy felkötünk 1-1 db-ot egy madzagra vagy cérnára, rögzítjuk a karnison (ahová tudjuk) és lelógatjuk. A papírból készült hópelyheket lecserélhetjük vattából formázott kis golyókra.
Égősort pedig már mindenféle boltban betudunk szerezni, a nagy áruházaktól kezdve egészen a kicsikig. Ott már csak ki kell választani, a nekünk megfelelőt!





Ha tehetitek álljatok össze többen és úgy készítsétek el a díszeket. Nagyon jó családi program lehet, egy kis beszélgetéssel, nevetéssel és közben pillanatok alatt még csodaszép dolgokat is készítetek, hogy még jobban átérezzétek a közelgő ünnep hangulatát!

Jó készülődést kívánok!

Keep smile,
Kitty

Ti szoktatok készülni dekorációval az ünnepekre? Nektek ad egy kis plusz hangulatot? Milyen fajta dolgokat szoktatok még készíteni?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése