Répás-zabpelyhes kuglóf
Hozzávalók:
3 db tojás
20 dkg zabpehely (darálva)
1 cs. sütőpor
25 dkg sárgarépa (ez már pucolva és reszelve)
1,5 pohár kefír (kis dobozos)
5 dkg vaj (+ a forma kikenéséhez)
kb. 5 dkg kókuszreszelék
édesítő
pici tej
étcsokoládé, mogyoró, mazsola ízlés szerint
Elkészítés: Semmi bonyodalom nincs az egészben! A tojásokat habosra verem, hozzáadom az édesítőt, a sütőporos darált zabpelyhet, a kefírt, a répát, vajat és végül a kókuszreszeléket. Tehát mindent bele aztán puff, had szóljon...csak össze kell keverni! :) Apróra vágott mogyoróval, étcsokival és mazsolával bolondítottam meg. Ezeket már egy fakanál segítségével kevertem hozzá. A tészta állagát kicsit sűrűnek ítéltem így még adtam hozzá egy kevés tejet. Amikor jónak ítéltem akkor egy kivajazott kuglófformába öntöttem majd előmelegített sütőbe tettem. Közepes hőmérsékleten sütöttem, pontosan nem tudom mennyi ideig. Érzésre és nézésre mentem. :)
Én egy kis csokiöntetet is leöntöttem, hogy fokozzam az élvezetek. Az drága unokatestvéremtől kapott öntet használtam, amibe az a pláne, hogy semmi kalória!!
Keep baker,
Kitty
Ti szeretitek a sárgarépát süteményekben használni?
Keep baker,
Kitty
Ti szeretitek a sárgarépát süteményekben használni?
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése