2013. december 13., péntek

My favorit 'pizza snail' avagy a kedvenc pizzás csigám

Évek óta egy recept alapján készítem a pizzás csigát, amit szeretnék Veletek is megosztani. Nálunk nagyon bevált, ez a kedvenc!
Nagyon gyors, egyszerű és finom! Frissen a legjobb! Variálható a töltelék saját szájíz szerint, édesként és sósként. Lehet kakaós, pudingos, diós.

Hozzávalók:
60 dkg lisz
5 dkg élesztő
3 dl tej
1 ev. cukor
csipet só
2 tojássárgája
2 ev. olaj
1-2 tubus pizzakrém
reszelt sajt
kedv szerint: kukorica, sonka más egyéb, amit szeretnénk

Elkészítés:
A lisztet egy tálba teszem majd ehhez adom hozzá a tojássárgáját, olajat, sót. 1 dl langyos tejben és a cukorban felfuttatom az élesztőt majd hozzáadom a lisztes keverékhez. Jól összegyúrom és közben még adom hozzá a maradék 2 dl tejet. Miután jól összedolgoztam (akár dagasztó segítségével) 30 percet meleg helyen pihentetem és kelni hagyom. Ha megkelt akkor 2 részre osztom és egyenként kinyújtom. Jön rá a pizzakrém, sajt és egyéb feltétek. Feltekerem 1-2 ujjnyi szeletekre vágom majd tepsire helyezem. Közepes lángon megsütöm még egy pici színt nem kap. Becsapós, mert ha már kezd erőteljesebb szinte lenne a töltelék olyan mintha megégne pedig nem. Ha tovább sütjük akkor kiszárad és számomra túl ropogós lesz, másnapra főleg. Jó étvágyat! :)
Szoktatok különféle tekercseket, csigákat készíteni? Kinek melyik a kedvenc? Van bevált recept?

Keep baker,
Kitty

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése