Hozzávalók:
20 dkg liszt + 10 dkg darált dió
1 csomag sütőport
egy kevés citromhéj
1 tojás
1/2 kg alma (nekem 4db lett)
2 csomag vaníliás cukor
20 dkg cukor (én sukrin-t használtam)
kicsi fahéj
durvára vágott, dió, mogyoró
mazsola és aszalt sárgabarack
(az utóbbiakat kis darabokra vágtam és a magvakkal együtt volt 25-30 dkg)
-apróra vágott csokoládét is lehet bele rakni, én ezt most kihagytam.
2 őzgerincforma lesz belőle!
Elkészítés:
Az almákat meghámoztam és nagy lyukú reszelőn lereszeltem. Belekevertem a vaníliás cukrokat, a sukrint és a fahéjat. Ez minél több időt áll, annál jobb. Nálam csak annyit 'pihent' míg elkészítettem a süti másik felét és kivajaztam, kiliszteztem a formákat.
A tojást habosra felvertem, hozzáadtam a lisztet, amibe előzőleg belekevertem a darált diót, a sütőport és a citromhéjat. Majd hozzáadtam az almát levével együtt(!!), és végül az aszalt gyümölcsöket és magvakat. Formába öntöttem, 180°C-on 20-25 percig sütöttem.
Az alma miatt kicsit könnyebb tésztát kapunk, mint amit megszoktunk az ilyen gyümölcskenyereknél. Ezáltal nagyon finom puha, nem száraz és sokáig eláll.
Jó étvágyat! ;)
Mivel vagy hogyan szeretitek a gyümölcskenyeret? Szeretitek kicsit felturbózni a megszokott recepteket?
Keep baker,
Kitty
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése